Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
0
9
7
6
3
Blog
2017.08.22 19:00

Bútorfelújítás

A bútor legnagyobb ellensége

Bizonyára sokan jártak már úgy, hogy egy megtetszett bútort miután haza vittek, fáradságos munkával lehetőségeik szerint maguk felújítottak, kiderült, hogy sajnos egy igen fontos dolog kimaradt. A fertőtlenítés. Ami, azért probléma, mert a már elkészült bútort nehezebb fertőzés mentesíteni. Arról nem is beszélve, hogy ha későn vesszük észre, a rovarok megfertőzhetik a többi, fából készült (bútorokat, padlót…stb.) tárgyainkat is az otthonunkban. Ezt elkerülve szeretnék néhány fontos gondolatot megosztani az olvasóval. Hogyan vehetjük észre, hogyan kerülhető el, hogy fertőzött bútort vigyünk haza, mit tegyünk ha már mégis megtörtént és fertőtleníteni kell. A következő 3 fejezetben erre szeretnék néhány praktikus tanáccsal segíteni.

A rovarfertőzés:

1. Rész

Mire figyeljünk a bútor szemrevételezésénél:

Bútorokhoz több féle képen hozzá juthatunk. Rá lelhetünk egy szép darabra

padlás

egy régi ház padlásán, 

vásár

 vagy vásárokban,

vagy egy internetes piacon….stb.  Abban az esetben, ha az eredeti helyén van könnyebb helyzetben vagyunk. Ha nem volt elmozdítva és nem volt takarítva sem a bútor, sem a környezete, jól látható jelei vannak a rovarfertőzésnek.

A felületen észlelhető pár mm-es lyukak már árulkodó jelek a rovar jelenlétére.

Ha pedig finom port találunk a környezetében ( a bútor peremein és a padlón ) az már biztos jele lehet annak, hogy fertőzött és aktív benne a kártevő.

Sajnos nem minden esetben van lehetőségünk az eredeti helyén megtekinteni a kiválasztott darabot. A már elmozdított bútoron nem biztos, hogy az apró porszemek rajt maradnak. Óvatos kocogtatással ellenőrizhetjük, hogy távozik-e por a lyukakból. Érdemes az egész bútort alaposan átvizsgálni, ne hagyjuk ki semelyik részét sem.

Sajnos a rovar nem válogat, a bútor lábaitól a korpuszon át a hátlapon és a tetején is nagy károkat tud okozni.

Folytatjuk....

Webáruház készítés